Helg utomlands

Till helgen åker vi utomlands, till en europeiskt storstad som jag fullkomligen älskar, nämligen London. Då blir det massor av god mat, det vill jag lova. Jag har besökt och även bott i London tidigare, så därför vet jag att detta kommer bli en bra helg, matmässigt. Dock är inte England i sig känt för sin "goda mat", men London är en sådan stor metropol att de inte kan räknas under engelsk mat, generellt sett. Det finns otroligt många goda restauranger, men att salta maten och ha lite vitlök i maten är inget engelsmännen har för vana att göra. 
 
Jag minns att jag fick både god och mindre god mat när jag bodde hos en familj i London. Vi åt mycket god färskpasta med en speciell sås från kedjan Marks & Spencer. Till detta var det tigerräkor. Jag är lite emot att äta tigerräkor, om jag ska vara ärlig, men där var det ju i princip att äta det som serverades. Tigerräkor är gott, men det är en smutsig industri. 
 
Det hör i alla fall inte hit, utan vi skulle prata lite om engelsk mat. Vid något tillfälle i denna familj serverades det lamm. Jag har lite svårt med lamm och den "ulliga smaken", och jag säger bara ett ord om lammet jag fick; fruktansvärt. Usch! Ni har säkert hört "Blommig falukorv"-sången som man sjöng som liten; "Lamm smakar som kofta". Det gjorde detta lamm. Har ni någonsin luktat på riktig fårull? Det har jag, vi brukade karda det under lågstadiet och göra olika bollar och figurer genom att dränka dig i såpa. Det luktar riktigt äckligt, instängt och "mulligt" är det enda ordet jag finner för det. Precis så smakade detta lamm. 
 
Nej, lamm kommer det inte bli under vår resa tror jag inte. Det jag hoppas få äta är goda scones vid en Afternoon Tea, sushi från Wasabi (det är roliga kombinationer där, även om det inte är något fancy i sig), kanske crepes vid Portobello Road, god internationell mat vid Brick Lane osv. Jag tror att detta kommer bli en väldigt bra resa, i matväg!
 
 


Ett foto jag tog vid Brick Lane för ett par år sedan - det finns helt fantastiska bakverk utmed denna gata som är känd för sina second hand stores och marknader.

Välkommen till Dinner is served!

Hej och välkommen till min nya blogg. 
 
I denna blogg ska jag dela med mig av det som jag älskar mest; mat! Det blir tips, tricks om det ena och det andra, och jag ska försöka få med så många inspirerande bilder som möjligt. En del utav denna blogg kommer också handla om catering, då det intresserar och inspirerar mig väldigt mycket. 
 
Jag hoppas att ni ska trivas här och hitta mycket inspiration och motivation till att laga fantastisk mat!